Databarn Rivium B.V. datacenter biedt infrastructuur en managed datacenter oplossingen die een passend antwoord vormen op uw uiteenlopende behoeften aan schaalbaarheid, zekerheid en connectiviteit. Databarn Rivium B.V. heeft alle infrastructuur gebouwd en beheerd binnen haar datacenter (in tegenstelling tot veel datacenter providers die vertrouwen op de faciliteiten van andere operators). Databarn Rivium B.V. datacenter is ontworpen en gebouwd volgens uitzonderlijk hoge technische specificaties en bieden de best mogelijke omgeving voor een flexibele state-of-the art infrastructuur. Onze diensten variëren van het hosten van enkele servers tot het hosten van een op maat gesneden privé-faciliteit. Wij bieden diverse diensten die u helpen bij de installatie en het onderhoud van uw apparatuur. Alle klanten van ons profiteren van een standaard technische ondersteuning. Deze ondersteuning kan afhankelijk van uw wensen worden uitgebreid met onder meer kabel-, rack- en suite-installatie, kant-en-klare project management en configuratie. Onze toplocatie bevind zich direct bij de belangrijkste nationale internet exchange points. Dit maakt zeer snel en efficiënt internetverkeer mogelijk, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Databarn Rivium B.V. is beschermd tegen infiltratie, brand en stroomuitval, om bedrijfszekerheid voor u en voor uw klanten te garanderen, zodat u uw voortdurend veranderende bedrijfsbehoeften kunt ondersteunen met ingebouwde schaalbaarheid. Dat is een van de redenen waarom al meer dan 2.000 organisaties bij het outsourcen van hun bedrijfskritische infrastructuur voor Databarn Rivium B.V. kozen. Met uw keuze voor Databarn Rivium B.V. verlaagt u uw infrastructuurkosten, verhoogt u uw connectiviteit en betrouwbaarheid. Tevens worden uw medewerkers ontlast waardoor zij kunnen focussen op hun kerntaken.

Fysieke Beveiliging
Op het gebied van beveiliging sluit Databarn Rivium B.V. geen compromissen. Het datacenter heeft een volledig geavanceerd 24x7 beveiligingssysteem. Dit omvat onder meer het inzetten van beveiligingspersoneel, 24x7x365 monitoring door on-site personeel die alle personen die het gebouw binnengaan controleren en een CCTV-videocamerabewaking en alarmering bij inbraak.

Toegang
De toegang tot de gebouwen, datavloeren en individuele ruimtes wordt geregeld met individueel programmeerbare toegangskaarten en visuele identificatie. Verantwoorde standaardprocedures zorgen ervoor dat u en uw personeel toch snel toegang krijgt tot uw eigen apparatuur wanneer u dit vraagt, dag en nacht.

Stroomvoorziening
Alle klanten profiteren van een redundante, stabiele, betrouwbare en schaalbare high capacity stroomtoevoer. De stroomvoorziening is geïsoleerd per klant en wordt permanent gegarandeerd met Uninterruptible Power Supply (UPS)-systemen en on-site back-up dieselgeneratoren. Hierdoor kunnen wij elke belasting door klanten of operationele situaties aan ook bij stroompieken en stroomuitval.

Branddetectie/Bestrijding
Een Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) is in elke ruimte geïnstalleerd. Deze bijzonder gevoelige rook detectoren zijn verbonden met het Building Management System (BMS) dat continu in de gaten gehouden wordt vanuit een netwerk operationscenter. Hierdoor wordt brand in een zeer vroeg stadium gedetecteerd en via een koppeling aan een brandbestrijdingsysteem onmiddellijk geblust zonder uw apparatuur te beschadigen. Verlies van data en bedrijfsonderbreking wordt op deze manier voorkomen.

Air Conditioning
Om optimale prestatie te garanderen, worden alle datavloeren op een constante temperatuur van 21°C ± 2°C en relatieve vochtigheid van 50% ± 10% gehouden. Beide worden constant bewaakt door het Building Management System.

Building Management System (BMS)
Alle Databarn Rivium B.V. faciliteiten werken met computergestuurde Building Management Systems die sensoren van elektrische, mechanische, branddetectie en lekdetectiesystemen bewaken en op afstand bedienen.

Engineering en technische support
Ervaren on-site engineers zijn 24x7 beschikbaar voor een snelle installatie van uw systemen en om assistentie te verlenen bij het oplossen van meer of minder complexe configuratieproblemen en hardware- en softwareproblemen.