De Nederlandse website StemWijzer was dinsdagmiddag enkele uren offline als het gevolg van een ddos-aanval.

Het is zover, één van onze collega's, gaat trouwen!

Malware op servers: de schrik van alle hosters

Op donderdag 9 mei is ons kantoor gesloten in verband met Hemelvaart.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een gasblussing plaatsgevonden in het GYRO Center DC-1 (Tele 2) datacenter in Amsterdam. Als gevolg van de gasblussing in combinatie met temperatuur schommelingen door het uitschakelen van de airco’s en het openen van de ramen, is er veel hardware in het datacenter defect geraakt, waaronder vooral harddisks, zo blijkt uit berichten op webhostingtalk.nl.

In verband met Koninginnedag is Hostingpower dinsdag 30 april de gehele dag gesloten. Woensdag 1 mei zijn wij weer op reguliere wijze bereikbaar.

In verband met de feestdagen heeft Hostingpower Internet Services haar openingstijden aangepast op de volgende dagen!

Terwijl Sandy enorme schade aanricht aan de oostkust van de Verenigde Staten, komen er ook meldingen binnen dat veel datacenters in die regio worden getroffen door de superstorm. Zo zijn er meldingen van haperende websites, webdiensten en apps. Sommige zouden zelfs helemaal offline zijn.

Uitzending Gemist is vanaf vandaag onbereikbaar voor sitebezoekers die cookies weigeren. De Publieke Omroep stelt te willen voldoen aan de Mediawet die eist dat bezoekersaantallen bijgehouden worden.

Vanaf heden biedt Hostingpower Internet Services ook hun diensten aan vanuit het Datacenter Alphen aan den Rijn.

Sinds kort biedt HostingPower de mogelijkheid aan zijn klanten om verschillende hostingpaketten af te nemen op verschillende klasse C IP-adressen. De klasse C IP-adressen zijn verspreid over het datcenter in Capelle aan den IJssel en in Breda.

Providers Ziggo en XS4all moeten van de rechtbank in Den Haag torrentsite The Pirate Bay gaan blokkeren. De eis van Stichting Brein is hiermee ingewilligd. De rechtbank ziet geen andere uitweg.

Klanten van Telfort konden dinsdag een korte periode geen gebruikt maken van internet en vaste telefonie.

De bedenkers van spookfacturen zitten niet stil: het nieuwste exemplaar is afkomstig van IPV6Register te Rotterdam. Hierbij gaat het om het registeren / controleren van de domeinnaam.

Verisign gaat de kosten die het providers berekent voor het registreren van .com- en .net-domeinnamen verhogen. Domeinen met een .com-extensie gaan 7 procent meer kosten; voor een .net-domein moet 10 procent meer worden betaald.

In verband met Hemelvaart zijn wij op donderdag 2- en vrijdag 3 juni 2011 gesloten.

Sinds kort heeft Nederlandse internet provider Ziggo poort 25 gesloten. Dit betekend dat webhosting klanten niet langer gebruik kunnen maken van de uitgaande e-mail server (vb. mail.hostingpower.nl).

Vanaf heden is het mogelijk om bij Hostingpower Internet Services uw eigen Mac mini te colocaten of te huren!

In verband met de feestdagen heeft Hostingpower haar openingstijden aangepast op de volgende dag(en)!

De SIDN kampt met diverse storingen waardoor geen domeinnamen kunnen worden aangevraagd. De stichting zag zich maandag genoodzaakt over te stappen op zijn fail-over-locatie, maar ook daar deden zich problemen voor.

Geachte relatie,

Vanaf heden gebruiken wij een nieuw storingsnummer.

Een miljard Chinezen kunnen binnenkort domeinnamen in hun eigen taal intikken. De ICANN heeft ingestemd met de invoering van Chinese tekens in domeinnamen.

Op maandag 24 mei zal het Hostingpower Internet Services kantoor gesloten zijn in verband met Pinksteren.

Op donderdag 13 mei zal het Hostingpower Internet Services kantoor gesloten zijn in verband met Hemelvaartdag.

Het kantoor van Pronation-IT is met Koninginnedag op 30 april en Bevrijdingsdag op 5 mei gesloten. Op deze dagen zijn wij op het algemene nummer telefonisch niet bereikbaar.

Gesloten.

Op 17 maart 2010 neemt SIDN een nieuwe versie van haar domeinregistratiesysteem (DRS) in gebruik. Voor de migratie naar dit nieuwe systeem is een onderhoudsvenster van 24 uur gepland. De tijden van het onderhoudsvenster luiden als volgt:

De Opta heeft vorig jaar twee boetes uitgedeeld aan Nederlandse spammers op internet. Ook zijn er tientallen waarschuwingen aan verdachte spambedrijven gegeven.

Boston Limited and Iceotop hebben een nieuw soort koeling ontwikkelt, waarbij het moederbord van de server ‘onder water’ wordt gezet met een speciale koelvloeistof.

Lycos, een van de grootste Europese webhostingbedrijven stopt met webhosting. In een verklaring meldt het bedrijf dat de aandeelhouders en de directie van Lycos Europa N.V. hebben besloten de winstgevende  bedrijfstakken af te stoten en verliesgevende activiteiten stop te zetten. In de laatste categorie vallen ook de webhosting activiteiten van het bedrijf.

Het is vanzelfsprekend dat de web hosting van je website het belangrijkste is wat er is. Mocht je website toch onbereikbaar zijn dan heb je zowel veel bezoekers schade en schade die je hebt opgelopen door zoekmachines die je site niet kunnen indexeren. Indien je site een langere tijd niet bereikbaar is, worden zelfs je geïndexeerde pagina’s uit de zoekresultaten halen!

De stroomstoring in het NIKHEF datacentrum in Amsterdam had nogal wat gevolgen. Het dataverkeer via de AMS-IX maakte een snoekduik van 510 Gbit/s naar 300 Gbit/s en ook de tweede Nederlandse internet exchange de NL-ix had een flinke dip in de hoeveelheid dataverkeer.

Gisteravond is rond 21:10 uur de stroom in het NIKHEF datacentrum uitgevallen. Als één van de oudste locaties van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) zorgde dit er voor dat de hoeveelheid dataverkeer die via de AMS-IX werd uitgewisseld met zo’n 210Gbit/s in elkaar zakte, van 510Gbit/s naar 300Gbit/s.

Tweede Nederlandse IPv6 nameserver voor de .nl zone live

SIDN, de .nl registry, heeft op 1-10-2008 een nieuwe nameserver voor de .nl-zone in gebruik genomen. Deze nieuwe nameserver, ns2.nic.nl, wordt gehost bij BIT in Ede en maakt direct gebruik van de IPv6 connectiviteit van BIT. Door de ingebruikname van de nieuwe nameserver is de bereikbaarheid over IPv6 van de .nl-zone in Nederland verdubbeld.

Nog geen jaar na de vorige prijsverhoging van .com- en .net-domeinnamen verhoogt VeriSign de prijzen opnieuw.

Vanaf 1 oktober 2008 gaat de prijs van .com-domeinnamen en .net-domeinnamen omhoog. VeriSign verhoogt de prijzen opnieuw met de maximale 7 en 10 procent die in het omstreden contract tussen ICANN en VeriSign staan.

SIDN, de .nl registry, heeft vandaag aangekondigd per 28 februari een geschillenregeling te introduceren voor .nl-domeinnamen. Deze regeling zal de huidige arbitrageprocedure vervangen en zal van toepassing zijn op alle .nl-domeinnamen.

Enige gepaste trots willen we u laten weten, dat we met ingang van 1 December 2007, onze intrek nemen in een nieuw kantoorpand.
Gezien de groei die we in de afgelopen tijd hebben doorgemaakt en nog steeds doormaken, werd ons vorige kantoor te klein.
In dit nieuwe pand hebben we ruimschoots de mogelijkheid om onze ambitities waar te maken.

Ons nieuwe adres is:

Postadres:
Postbus 6928
4802 HX Breda

Bezoek adres:
Lijndonk 4 - 2.08
4825 BG BREDA

Vanaf 3 september heeft Hostingpower Internet Services een nieuw telefoon en faxnummer.

Spam berichten komen vaak van honderdduizenden verschillende hosts, waardoor deze blacklisten dweilen met de kraan open is.

Het is vanaf heden mogelijk om bij Hosting power Internet Services te betalen door middel van iDEAL & Paypal. Hosting power Internet Services heeft in het klantenpaneel een link gemaakt die u direct met alle juiste betalingsgegevens naar de iDEAL of Paypal betalingspagina verwijst.

Zoals u misschien al heeft vernomen, is CPanel 11 op komst. Echter is hier nog geen stabiele versie voor uit waardoor wij het nog niet mogen updaten om eventueele problemen te vermijden. Cpanel 11 bied op dit moment meer opties dan de meeste hosting beheer panelen. Denk hierbij aan: direct admin, plesk, ensim of helm!

Op de PHP-website valt te lezen dat versie 4 van PHP nog tot 31 december van dit jaar ondersteund zal worden. Volgens de ontwikkelaars van PHP moeten alle PHP-gebruikers de overstap naar PHP 5 gaan maken.

In verband met de vakantieperiode zijn wij in de periode van 04-07-2007 t/m 19-07-2007 telefonisch alleen bereikbaar voor noodgevallen.
Wij zullen in deze periode het snelste bereikbaar zijn via e-mail op de onderstaande adressen:
- administratie@hostingpower.nl
- info@hostingpower.nl

of via het contactformulier op onze website.

Tijdens de afgelopen ICANN meeting heeft SIDN de relatie met ICANN geformaliseerd. SIDN heeft gekozen om de relatie te formaliseren met behulp van het Accountability Framework, wat neerkomt op een juridisch bindende overeenkomst in plaats van de exchange of letters die enkel een intentie verklaring van beide kanten inhoud.

Op de Google Public Policy Blog heeft Google haar visie gegeven op Netwerk Neutraliteit. Allereerst zet Google uiteen wat het probleem is. Het grootste deel van de Amerikanen (99,6 procent) breedband toegang via de telefoon- of kabelmaatschappij, wat neerkomt op een duopolie. Al komen er wel telkens meer opties voor draadloos internet (3G) maar die zijn veelal nog te traag voor breedband toepassingen.

Windows hosting in strijd met Linux is een gestreden strijd. Hosting power Internet Services ondersteund alle standaard elementen die een Windows webhoster zou moeten ondersteunen. ASP, ASP.net MS SQL access databases en meer. Voor een compleet over zicht kijk in ons Windows Hosting pakketoverzicht.

Google gaat gegevens over zoekopdrachten voortaan na achttien maanden anonimiseren. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan een werkgroep van de Europese Unie, die zich zorgen maakt over de privacy van Google-gebruikers.

Abonnees van .nl-domeinen registreren hun domeinnaam via hun tussenpersonen bij SIDN. Als zij een domeinnaam niet meer willen gebruiken, vragen zij hun tussenpersoon de domeinnaam bij SIDN op te heffen. De domeinnaam komt dan te vervallen. Dat wil zeggen dat daarna iedereen die dat wil, dezelfde domeinnaam kan registreren en gebruiken.

Dat schrijft de Duitse domeinhandelaar Sedo GmbH in een rapport. Het bedrijf zegt zelf in 2006 17.850 domein te hebben verkocht, 68 procent meer dan in het jaar daarvoor. Vooral .com-domeinen blijven populair.

Joomla hosting en Mambo hosting bij Hostingpower Internet Services is goedkoop, snel en betrouwbaar. Joomla is een sitebuilder die gemakkelijk, met een druk op de knop, is te installeren. U kunt uw Joomla website hosten voor 4,00 per maand exclusief BTW.

Nieuwe domeinregistratie wizard van Hostingpower Internet Services. Vandaag is de nieuwe domeinregistratie wizard online gegaan. Het is een kleine aanpassing geweest. 

Bedrijven dienen nu de rechtsvorm (bijv. eenmanszaak, BV) en het inschrijvingsnummer (KvK nummer) op te geven, hetgeen vereist door SIDN om een domeinnaam op naam van een bedrijf te registreren. Particulieren kunnen deze velden leeg laten.

Mocht u al een domeinnaam geregistreerd hebben dan veranderd er niets. Voor meer informatie over deze wijzigingen verwijzen wij u graag naar de website van het SIDN(.nl).

Internet providers KPN, Planet, Hetnet en Chello hebben onlangs poort 25 geblokkeerd welke noodzakelijk is voor het verzenden van mail via smtp server mail.uwdomein.ext. Wij adviseren u gebruik te maken van de smtp server van uw internet provider. Indien u problemen ondervindt met het instellen van uw mail client adviseren wij u contact op te nemen met uw internet provider.

De laatste tijd wordt er veel misbruik gemaakt van webformulieren die mail versturen via PHP.
Dit kan voorkomen worden door eventueele beveilingen erin te bouwen.
Denk hierbij aan een controle op sessies of een captcha beveiliging.

Door een van deze beveiligingen in te bouwen voorkomt u eventueele misbruik van uw dataverkeer / mailformulieren.

Hostingpower Internet Services heeft zojuist haar nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website is opgemaakt in onze huidige huisstijl. Op de nieuwe website is meer informatie te vinden over onze oplossingen, producten en faciliteiten en er is meer gebruik gemaakt van afbeeldingen ter ondersteuning van de tekst. Er zijn ook een aantal gadgets toegevoegd, zoals een routebeschrijving naar het datacentrum etc.